Optimaliseer het onderhoud van uw beglazing

Om vochtproblemen en schimmelvorming tegen te gaan, moet u glas onderhouden. Het is mogelijk om de levensduur van glas te verlengen door onderhoud. Het is een misvatting dat het onderhouden van glas veel werk en frequentie vereist.

Voor een optimale transparantie is het belangrijk om de beglazing minimaal twee keer per jaar goed schoon te maken. Voor een duurzame levensduur van uw dubbelglas is het van belang om minimaal eens per jaar het verf- en kitwerk te inspecteren en eventueel te vernieuwen. Het is van cruciaal belang om minstens twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te controleren, reinigen en invetten om problemen te voorkomen.

Optimaliseer de luchtstroom in uw woning

Het verbeteren van de ventilatie in uw woning kan worden bereikt door regelmatig onderhoud uit te voeren aan het dubbelglas. Als u de ventilatie in uw woning wilt optimaliseren, kunt u overwegen om ventilatieroosters te laten plaatsen. Op deze manier kunnen schimmelvorming en vochtproblemen worden voorkomen.

Houd uw beglazing goed onderhouden

Houd de kit en het verfwerk goed bij, zodat vocht uw woning niet kan binnendringen. Op deze manier vermijdt u ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Het is van belang om regelmatig de staat van zowel het kit- als schilderwerk te controleren en eventueel bij te werken.

Als de draaiende delen van het systeem niet correct functioneren dan dien je hier aandacht aan te besteden. Check met enige regelmaat de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen door ze schoon te maken, bij te stellen en eventueel te smeren. Laat ventilatieopeningen aanbrengen aan de buitenkant van het kozijn of het raam voor een verbeterde ventilatie.

Houd er rekening mee dat u geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen trekt en dat de openingen schoon blijven. U dient ervoor te zorgen dat het glas regelmatig wordt gereinigd, omdat dit een nette uitstraling geeft en het glas langer meegaat. Het niet regelmatig schoonmaken van het glas kan leiden tot aantasting van bepaalde delen door luchtvervuiling.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1048

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Kies voor duurzaamheid en comfort met nieuwe glaspanelen in uw huis
> Hoe kan ik hr glas herkennen met behulp van een lucifer
> Handige tips om condensvorming op uw beglazing aan de binnenzijde te verminderen